Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Через місяць-два розпочнеться процес приєднання УПЦ МП до Єдиної церкви» - Віктор Небоженко

Найімовірнішою датою Об’єднавчого собору називають 22 листопада. На ньому мають оголосити про створення єдиної Української православної церкви та обрати її настоятеля. Але це відбудеться без УПЦ МП, адже раніше церква заявила, що не братиме участі в соборі. Український політолог Віктор Небоженко дав ексклюзивний коментар Гал-інфо про відмову Московської церкви.
Віктор Небоженко

«Будемо мати єдину церкву – поєднаємо церкву з державою» - Олег Соскін

«У цій ситуації не треба спішити. Спішить президент Порошенко, який говорить у своєму гаслі «Армія. Віра. Мова». Це трохи парадоксально. Всі розуміють, що Порошенко ходить в церкву Московського патріархату, а сам виступає за українську автокефалію. Це те саме, якби якийсь мула говорив, як жити протестантам. Люди просто не вірять президенту. Думаю, 50% священиків та вірян УПЦ МП перейшли би одразу під автокефалію, якби президент дав свій приклад першим. Він має відкрито сказати: «Ось я виходжу з московської церкви і готовий стати першим вірянином єдиної церкви України». Але він цього не робить. Тому, звісно, люди йому не вірять.

"Об’єднавчий собор не передбачає існування церкви Московського патріархату" - експерт

Нічого страшного у відмові Московського патріархату брати участь у Об’єднавчому соборі нема. Це багато в чому тиск руки Адміністрації Президента, а не небажання духовенства Московського патріархату об’єднуватись. Не буде трагедії, якщо Єдина церква утвориться без УПЦ МП. Через місяць-два розпочнеться процес приєднання МП до Єдиної церкви. Поступово священики і цілі єпархії будуть переходити на сторону автокефалії. Це неминуче», - зазначив Небоженко.

Після утворення Єдиної помісної церкви, УПЦ МП має перейменувати себе в РПЦ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ