Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через монополію «Онуру» і господарювання Садового у Львові повністю знищено дорожньо-будівельний комплекс, - будівельники

Фірма «Онур» виконує роботи на 70% доріг, де замовником виступає управління капітального будівництва Львівської міської ради. Про це сьогодні, 6 грудня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської міської ради Ігор Фалюта.

За його словма, 1 км дроги у виконанні «Онуру» обходиться місту від 10 до 18 млн грн.

Натомість віце-президент Асоціації будівельних підприємств Львівщини Володимир Креховець зазначив, що від того часу, як посаду міського голови обіймає Андрій Садовий, у Львові повністю знищено дорожньо-будівельний комплекс.

«Це не нормально, коли 70% замовлення по ремонту та будівництві доріг виконує одна компанія. На це є антимонопольний комітет. У жодному місті Європи влада не дозволила б сформуватися монополісту», - зазначив він.

Креховець додав, що у порівнянні із Одесою, яка готувалася до Євро-2012 лише як претендент на приймаюче місто, зроблено значно більше, ніж у Львові.

«Львів отримав не менше коштів, але зробили і менше, і гірше. Це результат не кваліфікованості команди міського голови. Склалася ситуація, що у Львові генпідрядник – турецька компанія, а ті люди, які його обирали, сьогодні через це залишилися без роботи», - сказав він.

Креховець також додав, що дорожньо-будівельний комплекс при зміні курсу господарювання у місті можна відродити за років п’ять, а щодо питання якості виконання робіт «Онуром», він сказав: «Це питання не до експертів, а до правоохоронних органів».

На прес-конференції також повідомили, що офіційна зарплата робітників «Онуру» становить 2 тис. доларів і ще 500 грн на кишенькові витрати. Водночас український робітник, яки працює у цій галузі отримує, згідно офіційної довідки статистики, близько 2 300 грн.

Фото: kievskaya.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ