Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Через політичне шулерство Західна Україна втратить до 7 нардепів, - депутат

1994 року в Україні демографічні показники падають. При цьому якщо на Донеччині кількість виборців різко зменшується, то на Львівщині цей показник досить стабільний. Про це сьогодні, 31 січня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив член ЛКО Народного руху України, депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

За його словами, всього в Україні, за даними ЦВК, є 36 615 198 виборців. Таким чином середня кількість на один округ становить – 162 734 виборці. Максимальна кількість – 182 262 виборці. Мінімальна кількість – 143 206.

Львівська область має 1 980 959 виборців, а ця кількість передбачає формування 12 виборчих округів.

«Влада вже підготувала сценарій перемоги на виборах 2012 року, і цей сценарій – це політичне шулерство», – вважає депутат.

Він припускає, що у Донецькій області, як і в цілому на Сході України, округи поділять по мінімуму виборців. Тоді коли на Львівщині можуть відмінусувати кількість заробітчан, а це досить високий показник, і отримають 1 915 000 виборців, а це вже – лише 10 виборчих округів.

Окрім того, депутат не виключає приріст населення у Донецький, Луганській, Харківський чи інших областях Східної України.

Політолог Оксана Дащаківська каже, що тривожною ситуація із нарізкою округів – із тенденцією до їх зменшення – нині є на Волині, Тернопільщині, Івано-Франківщині та в ряді інших областей Західної України.

«Із Західної України можна забрати в цілому 6-7 депутатів на користь влади», – підсумував слова експерта Олександр Ганущин.

Відповідно, депутат пропонує опозиційним силам постійно моніторити реєстр виборців і не лише на Львівщині, але й в інших регіонах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ