Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через порушення в русі маршруток львівські депутати вимагають від чиновників розривати договори з перевізниками

Враховуючи систематичні порушення перевізників під час пасажирських перевезень, депутати вимагають від чиновників ЛМР розривати з ними договори про організацію перевезень пасажирів. Окрім цього, профільна депутатська комісія звернулася з проханням до відповідних органів посилити контроль за пасажирськими перевезеннями у місті Львові як на міських, так і приміських маршрутах, а про результати перевірок (щомісяця) інформувати депутатів. Про це 20 листопада 2012 року повідомив голова постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту та зв’язку Іван Гринда. Повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

За словами свободівця, після запровадження нової транспортної схеми на комісію інженерного господарства, транспорту та зв’язку постійно надходить багато заяв та звернень городян щодо незручності нових маршрутів та порушень перевізниками прав пасажирів.

«Можна спостерігати повільний процес корегування руху маршрутів нової схеми, проте вже сьогодні вони на 80% зазнали змін, що свідчить про непрофесійний підхід під час розробки та запровадження нової транспортної схеми. Маємо ситуацію, коли життя відверто розвінчує той пафос реформаторства, з яким виконавчі органи ЛМР та особисто А. Садовий презентували транспортні нововведення. До того ж, впродовж функціонування нової транспортної схеми на профільну комісію надійшла значна кількість заяв львів’ян щодо порушень з боку перевізників при здійсненні пасажирських перевезень на автобусних маршрутах. Йдеться, зокрема, про недотримання графіку руху, зміну на власний розсуд водіями маршруту перевезення, куріння в салонах, хамське відношення водіїв, особливо до пасажирів старшого віку, та багато інших порушень. Як не прикро, та найчастіше городяни скаржаться на комунальне підприємство АТП №1, яке за логікою мало б бути взірцем», – розповів Іван Гринда.

Зважаючи на системність цих порушень, на засідання інженерної комісії депутати запросили начальника управління Укртрансінспекції у Львівській області Євгена Талоху, начальника відділу ДАІ м. Львова Богдана Мицака, начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Миколу Жука та представників фірм-перевізників.

«Під час засідання ухвалено рішення рекомендувати департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР розривати договори про організацію перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування з тими перевізниками, які систематично вдаються до порушень. Окрім цього, профільна депутатська комісія звернулася з проханням до відповідних органів посилити контроль за пасажирськими перевезеннями у місті Львові як на міських, так і приміських маршрутах, а про результати перевірок (щомісяця) інформувати депутатів», – зазначив Іван Гринда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ