Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через проблеми в сімейному житті львів’янин намагався підпалити собор Святого Юра

Сьогодні, 14 червня, близько 9 години невідомий спробував вчинити підпал ззовні та всередині собору Святого Юра – повідомляє прес-служба Львівської єпархії УГКЦ.
Про цей інцидент розповідає о. Володимир Ониськів, економ Курії Львівської архиєпархії: «Близько 9-ї години ранку, коли у Соборі не було багато людей, прийшов невідомий, який мав у сумці каністру із запалювальною сумішшю (бензин змішаний із дизельним пальним та мазутом). Він розлив цю рідину від центрального до правого входу ззовні храму, а всередині у тій частині, де знаходиться копія Туринської плащаниці. Відтак хотів це підпалити.
На цей час у храмі знаходилося декілька людей, які молилися і, побачивши неадекватні дії цього незнайомця, в останню мить вони його зупинили і викликали охорону. Охоронці відвели його у службові приміщення та викликали міліцію. Слідчі констатували, що затриманий поводиться неадекватно. Він говорив різні непристойні вислови на адресу Церкви, духовенства».
Мотивом злочину, за словами затриманого, було привернення до себе уваги із сторони суспільства та журналістів.
Особу зловмисника встановили, він 1972 року народження, проживає у Львові. При розмові із слідчим виявилося, що у нього є проблеми у сімейному житті.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ