Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Через сутички в Києві матч ЛЄ «Динамо»-«Валенсія» можуть перенети в інше місто чи країну

Домашній матч 1/16 фінанлу Ліги Європи між київським «Динамо» та іспанською «Валенсією» може відбутися на нейтральному полі. Такий розвиток подій цілком ймовірний, якщо до дати проведення гри, 20 лютого, в українській столиці не вщухнуть протести. Про це пише іспанське видання «Марка».

Учора (20 січня – Гал-інфо) околиці стадіону «Динамо» стали центром однієї з найжорстокіших сутичок між протестувальниками і поліцією. Це не те місце, де проходитиме матч, але саме тут розташовані офіси і музей клубу, які учора були практично виселені. «Будь-ласка, зателефонуйте завтра», – відповіли журналістам видання за одним із клубних телефонів.

«Марка» зауважила, що матчі першої команди «Динамо» зараз відбуваються на стадіоні «Олімпійський», на якому збірна Іспанії вдруге поспіль перемогла у фіналі чемпіонату Європи проти Італії. Проте, стадіон «Динамо» використовує дубль столичного клубу. Також саме тут відбувалися ігри і першої команди під час реконструкції «Олімпійського».

Матч повинен відбутися через місяць, якщо,звісно, не будуть ухвалені якісь інші рішення. За цей час напруга може спасти, а може і посилитися. Наступної п’ятниці відбудеться засідання виконавчого комітету УЄФА, під час якого, ймовірно, розглянуть це питання. Потрібно враховувати, що керівний орган європейського футболу має забезпечити безпеку представників обох клубів, суддів а також делегатів і співробітників, що забезпечуватимуть проведення зустрічі.

У разі зміни місця це буде рішення виключно УЄФА, яке має бути погоджене з місцевою командою.

Журналісти «Марки» пригадують схожий випадок, який трапився з ізраїльським клубом у 2003 році. Тоді матч відбувався у Роттердамі.  

MARCA.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ