Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Через відмови вакцинації на Львівщині, кількість захворювань на кашлюк зросла у 5 разів

Впродовж останніх років на Львівщині через відмови батьків проти вакцинації, кількість захворювань на кашлюк зросла у 5 разів. Про це сьогодні, 25 квітня, на прес-конференції розповіла Наталія Іванченко, асистент кафедри інфекційних хвороб ЛНМУ, головний позаштатний епідеміолог ДОЗ ЛОДА, інформує кореспондент Гал-інфо.
фото умовне

За її словами, на цю хворобу хворіють від найменших дітей до дорослих.

"Кількість хворих на це захворювання стрімко зростає щороку. Якщо зростає кількість хворих на кашлюк, то значить можемо очікувати, що наступним прийде захворювання на дифтерію, оскільки вакцинація у дитячому віці відбувається комплексно", - зазначила Наталія Іванченко.

Як розповіла Любомира Кутневич, начальник відділу материнства і дитинства ДОЗ ЛОДА, Україна входить у 10 країн, де показники вакцинованих людей є одними із найнижчих.

Україна входить у 10 країн із найменшим показником вакцинованих людей

Відтак, медики закликають свідомих батьків робити щеплення своїм дітям. 

Медики Львівщини закликають вакцинувати дівчат від папіломавірусу

Додамо, інфекцію кашлюка викликає бактерія. Захворювання характеризується запаленням дихальних шляхів і супроводжується нападами спазматичного кашлю, який порушує дихання — аж до його зупинки.

Передається повітряно-крапельним шляхом. Кашлюком хворіють у будь-якому віці, але у дітей першого року життя це захворювання протікає вкрай тяжко, викликає такі ускладнення, як пневмонія, ушкодження головного мозку, може призвести до смерті. Вакцинація попереджає тяжкі прояви захворювання і ускладнення.

Сформований в результаті повного курсу вакцинації імунітет проти кашлюка зберігається впродовж 5–7 років.

Як повідомляло Гал-інфо, станом на сьогодні на Львівщині зафіксовано 11 випадків підозри на кір.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ