Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через вірус-здирник «Petya.A» припинили роботу всі сервісні системи ЛМР

Інформаційні системи Львівської міської ради припинили роботу через технічні збої, які виникли через вірус-здирник «Petya.A» близько 15:00 27 червня, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
Фото з Главком

«Орієнтовно о 15:00 фахівцями служби технічної підтримки Міського центру інформаційних технологій було виявлено 5 заражених комп’ютерів вірусом-здирником «Petya.A» у центральному ЦНАПі, після чого було прийнято рішення зупинити роботу всіх внутрішніх систем міської ради і роботу всіх мереж до отримання більш детальної інформації від Державного центру кібербезпеки.

Отже, Львівська міська рада сьогодні не працює через те, що ЛКП «МЦІТ» прийняло рішення про запобігання подальшій атаці та розповсюдженню цього вірусу. Наразі всі сервіси структурних підрозділів міської ради вимкнені. Тобто локально системні адміністратори працюють над тим, щоб створити резервні копії всіх важливих систем міста і спробувати відновити їх роботу. Наразі міська рада працює в ручному режимі, а ЛКП «МЦІТ» працює над створенням повної резервної копії всіх сервісів, які є в місті, для того, щоб у випадку, якщо продовжиться вірусна атака, ми змогли відновити роботу будь-яких систем. А після цього ми почнемо відновлювати роботу всіх внутрішніх підрозділів. У першу чергу, для мешканців міста це будуть ЦНАПи та робота порталу Львівської міської ради, адже він також зараз є у режимі створення резервних копій. Ми відреагували миттєво та призупинили роботу всіх систем міської ради.

Як відомо нашим фахівцям, вірус розповсюджується через використання вразливостей у системах Microsoft і телефонний зв'язок до цього стосунку не має», - розповів директор ЛКП «МЦІТ» Андрій Вишневський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ