Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Через виборчу фішку Тимошенко людям не встигають оформляти сертифікати на земельні паї

У видачі державних актів на землю нині є більше піару. До кінця року Головне управління Держкомзему у Львівській області не встигне оформити всім власникам земельних ділянок державні акти. Хоча зрозуміло, що Кабмін хотів завершити цей процес максимум до 17 січня 2010 року. Про це сьогодні, 12 листопада, під час прес-конференції заявив екс-начальник Головного управління Держкомзему у Львівській області, довірена особа кандидата в президенти Микола Пшевлоцький.

 

За його словами, процедура оформлення державного акту на землю була спрощена і власнику земельної ділянку треба буде чекати на цей документ лише 30 днів, раніше це могло тривати й півроку. Разом з тим відповідальні за оформлення державних актів не завжди можуть вкластися у 30 днів. Не отримали поки що державник актів на власні земельні ділянки 6 млн українців.

 

Як зазначив Микола Пшевлоцький, кампанія з безкоштовної видачі державних актів про право власності на землю відсунула на другий план  оформлення сертифікатів для власників земельних паїв. На початку 2009 року управління Держкомзему планувало завершити процес видачі сертифікатів на земельні паї до нового року, однак через масове оформлення державних актів, це не вдасться зробити. Всього сертифікати оформили 86% власників земельних паїв.       

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ