Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Через витік газу була зірвана робота установ в центрі Львова

Сьогодні вранці, 20 липня, працівники ДП "Укрзахідгеологія", Головного управління Держпраці у Львівській області та ряду інших структур які розташовані в приміщеннях за адресою пл.Міцкевича, 8, що в центрі Львова, були евакуйовані через надзвичайно подразливий і стійкий запах в приміщеннях будівлі. Було викликано аварійну газову службу.

Протягом досить довгого часу робота ряду компаній була заблокована.

Як повідомив в коментарі Гал-інфо один з керівників компанії яка орендує приміщення в даній будівлі, люди, які вранці прийшли на роботу, несподівано почали погано себе почувати, різкий запах було чути не одразу і відповідно вчасно не зреагували. Після того як люди вийшли з приміщень декільком стало погано і їх відправили з супроводом до лікарів.

Ми звернулись за коментарем до власників приміщення ДП "Укрзахідгеологія".

Як повідомив в.о. директора ДП "Укрзахідгеологія" Драгущак Ростислав:

«На місце одразу були викликані аварійні служби, і ми обстежили будівлю. В нас була велика підозра, що відбувся витік газу в приміщенні котельні, яка розміщена в нашому підвалі, але як було виявлено проводились ремонтні роботи і майстри не закрили газовий балон.

Зазначу, що цього разу все обійшлося, але хочу наголосити, що в нашій будівлі є власна газова котельна, яка розташована в підвалі, це є досить небезпечно і ми робимо все можливе, щоб провести її реконструкцію і перемістити на дах. Ми вже понад два роки намагаємось отримати дозвіл на перенесення цієї котельні. В нас є приписи контролюючих органів про стан цієї котельні і що вона не може перебувати в підвалі будівліале дозвільні служби Львівської міської ради блокують це питання.

Якщо станеться надзвичайна подія з газом в підвалі багатоповерхівки в центрі Львова, то це може потягнути за собою набагато тяжчі наслідки з жертвами».

У світлі нововиявлених фактів про розміщення небезпечної котельні в підвалі будівлі в самому центрі Львова, Гал-інфо планує провести додаткове розслідування.

Сьогодні трагедії вдалось уникнути, але чи не повториться таке знову ?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ