Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Через значні запаси овочів фермери готові продавати їх собі у збиток

Запаси овочів борщового набору в сховищах Україні значно перевищують обсяги минулого року і змушують сільгоспвиробників думати про продаж своєї продукції за ціною нижче собівартості.

Про це свідчать дані опитування, яке фахівці "Агроогляд: овочі та фрукти" проводять серед великих виробників, повідомляє LB.ua.

Максимальний приріст у порівнянні з січня 2011 року зафіксовано по картоплі, капусті і цибулі - майже на 150%. Запаси моркви і буряка перевищують минулорічні обсяги у середньому на 30-40%.

У середині січня минулого сезону багато фермерів встигли розпродати весь закладений на зберігання запас овочів борщового набору, в зв'язку з чим у другій половині сезону на ринку утворився дефіцит і ціни на овочі різко виросли.

У поточному сезоні, за всіма передумовами, ситуація буде розвиватися зовсім за протилежним сценарієм. Уже зараз фермери готові віддавати продукцію за ціною нижче собівартості, оскільки розуміють що в перспективі ціни можуть тільки знижуватися.

Нагадаємо, вартість овочів продовжує знижуватися, і особливих перспектив для зростання цін на них на даний момент немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ