Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Чергова обіцянка Порошенка про безвіз може не справдитись

В ЄС знову є сумнів, чи буде найближчим часом ухвалене рішення про затвердження так званого механізму призупинення дії безвізового режиму, без якого неможливе надання безвізу з ЄС для України, Грузії та Косово.Про це у своєму Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, - пише Європейська правда.

"Наразі не схоже, що Європарламент та Рада ЄС дійдуть згоди щодо затвердження "механізму призупинення" під час їхньої зустрічі на початку листопада", – написав він.

Йдеться про так званий процес "тріалогу", на якому інституції Євросоюзу мають ухвалити спільне бачення нового механізму. Лише після того пропозиція буде передана на схвалення Європарламентом та Радою ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада ЄС та Європарламент на початку листопада ухвалять рішення щодо механізму призупинення безвізового режиму, який є головною перепоною для скасування віз для України та Грузії.

Як повідомлялося, доповідачка з візового питання у Європарламенті Марія Габріель раныше припустила, що питання надання Україні безвізового режиму може бути проголосоване євродепутатами до саміту ЄС-Україна, який відбудеться 24 листопада", - Європейська правда.

Нагадаємо, що недавно Президент Петро Порошенко висловив переконання, що до проведення Саміту "Україна-ЄС" у Брюсселі 24 листопада для громадян нашої держави буде запроваджено безвізовий режим.  "Я впевнений в тому, що документи про надання Україні безвізового режиму повністю будуть підписані і ратифіковані Європарламентом. Не маю жодного сумніву. Можу навіть сказати до якої дати - це відбудеться до 24 листопада. Бо 24 листопада відбудеться Саміт Україна-ЄС, і ми домовились, що на цей Саміт документи будуть готові", - заявив Глава держави в інтерв'ю українським телеканалам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ