Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Черговикам Львівської міської ради надали 18 квартир

Як повідомили в управлінні житлового господарства ЛМР, протягом 2011 року черговикам Львівської міської ради надано 18 квартир, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«У силу своїх можливостей міська рада надає квартири черговикам. Зважаючи на обмежене нове будівництво та дуже незначне вивільнення житла комунальної власності, ми не маємо можливості забезпечити житлом всіх одразу. Зокрема, минулого року нове будівництво не велося. Вивільнення житла комунальної власності теж було дуже обмеженим, адже більше 90% житлового фонду у Львові знаходиться у приватній власності.

Минулого року було надано черговикам 18 квартир, з яких 8 повноцінних. Зокрема, 2 з них для сімей, у яких народилася трійня, 1 – багатодітній сім’ї. 1 квартиру було придбано для сім’ї офіцера запасу за кошти субвенцій з державного бюджету обласному бюджету. Також придбано 4 квартири для інвалідів Великої Вітчизняної Війни І-ї групи за кошти субвенцій з державного бюджету, що надійшли до міського бюджету. Крім того, у минулому році було надано 10 неповноцінних квартир, що не мають усіх вигод і надаються тимчасово до підходу основної черги», - розповіла заступник начальника управління житлового господарства, начальник відділу зарахування на облік, обліку і закріплення житла та відселення ЛМР Галина Мазур.

Нагадаємо, протягом 2011 року черговикам Львівської міської ради надано 18 квартир (10 - з метою тимчасового поліпшення житлових умов до підходу основної черги, 8 - повноцінні квартири). Серед зазначених квартир – 4 придбані відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України для забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної Війни І-ї групи, які протягом тривалого строку перебувають у черзі на отримання житла.

За інформацією управління житлового господарства ЛМР, на квартирному обліку у міській раді перебуває 25461 сім’ї:

-у списку для першочергового надання житла – 7504 сімей;

-у списку для позачергового надання житла – 1880 сімей.

На обліку для отримання квартир в ЖБК - 16585 сімей

-у списку для першочергового вступу в члени ЖБК – 4716 сімей;

-у списку для позачергового вступу в члени ЖБК – 566 сімей.

За рік на квартирний облік було зараховано 328 сімей, на кооперативний облік – 127 сімей.

Довідка

На квартирний облік приймаються громадяни, які потребують поліпшення житлових умов і займають житлову площу 5 кв. м чи менше на кожного члена сім’ї. А також ті, які проживають у квартирі, що не відповідає санітарно-технічним вимогам: у гуртожитках, за договором.

Щоб стати на квартирний облік, потрібно подати заяву до виконавчого комітету міської ради особисто. Заяву підписують члени сім'ї, що разом проживають, мають право на отримання житла і бажають стати на облік.

До заяви слід додати:

1.Довідку з місця проживання про склад сім'ї та реєстрацію (додаток № 2) за останні 5 років.

2.Акт обстеження житлових умов (видається ЖЕКом).

3.Копії свідоцтва про право власності та технічного паспорта (якщо квартира приватизована).

4.Довідки з місця праці дорослих членів сім'ї (інформація про перебування на квартирному обліку за місцем праці), які бажають стати на квартирний облік.

5.Копії документів, які підтверджують родинні відносини.

6.Копії документів, які підтверджують право на пільги (при необхідності).

7.Паспорти усіх повнолітніх, зареєстрованих у квартирі (копії ст. 1, 2, 10, 11).

8.Копії ідентифікаційних кодів, в т. ч. неповнолітніх дітей.

9.Довідка з БТІ та ЕО (вул. Липинського, 54) про наявність (відсутність) нерухомого майна та приватизованої житлової площі у бажаючого бути зарахованим на облік та членів його сім’ї.

10.Папку для документів.

За потреби до заяви додаються також медичний висновок, довідка (витяг з рішення районної адміністрації) про невідповідність житлового приміщення встановленим санітарним нормам і технічним вимогам, копія договору найму.

Прийом документів з питань зарахування на квартирний та кооперативний облік здійснюється у четверу к. 108 (пл. Ринок, 1) з 14.30 до 18.00 год.

За додатковою інформацією можна звертатися за номером: 297-59-22.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ