Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Черговики, які чекали жител понад сорок років, отримали ключі від нових помешкань (Фоторепортаж)

Сьогодні міський голова вручив ключі до нових квартир мешканцям аварійних помешкань та черговикам 60-х років. З дев’ятнадцяти квартир, які прийняли в експлуатацію, чотирнадцять отримали своїх власників, а ще з п’ятьма у міській раді не визначилися. Вісім квартир отримали мешканці аварійних будинків по вул. Братів Рогатинців 24 та пл. Різні 13. Як прокоментувала власниця нового житла Євгенія Возна, вона 12 років намагалася отримати нове житло. Її сім’я, яка складається з тринадцяти осіб, отримала чотири двокімнатні квартири. „Я дуже задоволена, адже ми багато років жили в сирому помешканні, яке розвалювалося”, - сказала вона.
Дуже задоволені новим житлом і черговики 1964, 1965 та 1967 років. „Ми були зобов’язані надати цим людям житло, адже вони чекали понад сорок років. Так само, як і перед людьми, що живуть в аварійних будинках”, - прокоментував міський голова Андрій Садовий. За його словами такого, як було раніше, коли були великі темпи будівництва за державний кошт, вже не буде. Держава повинна сьогодні передбачати механізми іпотеки - коли люди отримуватимуть квартиру, а потім поступово можуть сплачувати. За словами Садового, ще близько 40 тис. людей в місті стоять в черзі на житло.
Це друга черга здачі 94-квартирного будинку по вулиці Полуботка 23. Ще 45 квартир заселили у 2006 та 2007 роках і 40 планують здати в експлуатацію цього року. Будинок збудувало управління капітального будівництва. Кошторисна вартість об’єкту -- 22,086 млн. гривень.
Як заявив Андрій Садовий, на цьому будівництво житла за держаний кошт не припиниться. „Ми плануємо вести будівництво і після. Але це буде метод кооперативного будівництва, щоб знаходити співпрацю з банками. Місто даватиме землю на будівництво житла для черговиків безоплатно. Переваги надаватимуть тим, хто працює за важливими для міста професіями. Особливо важливими зараз є вчителі. Їх потрібно підтримувати в першу чергу, бо якщо представники цього фаху і далі виїжджатимуть за кордон, скоро нікому буде вчити наших дітей”, - сказав Андрій Садовий.




























Підготувала Ірина Знась
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ