Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

"Черговий місячний збір" - 60 тис. дол. - побори на митниці

Нещодавно викрили на гарячому начальника відділу Міжрегіональної митниці Державної фіскальної служби України у Львівській області. Працювали у справі митного управлінця військові прокурори Львівського гарнізону впродовж кількох місяців — з лютого по травень. Про це в інтерв'ю "Урядовому кур'єрі розповів" Євген Білоусов, підполковник юстиції, т.в.о. військового прокурора Західного регіону України.

Євген Білоусов: "Нещодавно викрили на гарячому начальника відділу Міжрегіональної митниці Державної фіскальної служби України у Львівській області. Працювали у справі митного управлінця військові прокурори Львівського гарнізону впродовж кількох місяців — з лютого по травень. За цей час вдалося встановити, що корупціонер організував схему щомісячних поборів від начальників структурних підрозділів Львівської митниці за не створення штучних перешкод у їхній службовій діяльності. Затримали його під час одержання чергового місячного збору від митників — 60 тисяч доларів США і 10 тисяч гривень. Виявили ці кошти під час обшуку його особистого автомобіля.
 
На сьогодні начальника відділу Міжрегіональної митниці ДФС відсторонено від посади, йому повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід. Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває, оскільки посадовець чи то вдає, чи то справді має проблеми зі здоров’ям. Це визначають компетентні фахівці.

На щастя, тут ми зіграли на випередження, адже всім відомо, як часто корупціонери й інші правопорушники скаржаться на самопочуття, коли починається викриття їхньої злочинної діяльності, зокрема документування одержання неправомірної вигоди. Викликають собі «швидку допомогу», просять виміряти артеріальний тиск тощо. Часто зловмисники опиняються в лікарні, а згодом зникають.

Однак у цій історії ми ретельно відстежуємо всі аспекти, перевіряємо медперсонал на неупередженість і відповідність дій. Нещодавно відбувся допит усіх медичних працівників, що мали стосунок до справи, ми витребували усю документацію. Після цього підозрюваного виписали з лікарні, отже його самопочуття, вочевидь, поліпшилося. Це позитив, адже тепер усю роботу військові прокурори зможуть провести без перешкод".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ