Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Черговий підрозділ ЗС РФ зайшов на Луганщину

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа» в районі тимчасово окупованого селища міського типу Бірюкове Свердловського району Луганської області розквартировано підрозділ ЗС РФ загальною чисельністю до 90 чоловік.

Селище Бірюкове розташоване за 15-ть кілометрів на південний схід від районного центру. За декілька кілометрів на схід від околиці селища, проходить українсько-російський державний кордон.

Крім живої сили зафіксовано присутність важкої бронетехніки - танків Т-72 у кількості 25 одиниць. За інформацією місцевих джерел ГІ «Права Справа» загальне керівництво підрозділом здійснює підполковник ЗС РФ Мірзахметов Салават,башкир за національністю.

Як повідомлялося раніше, з території Ростовської області (РФ) на територію тимчасово окупованих районів  Луганської області були передислоковані окремі частини 7-ї окремої гвардійської Червонопрапорної орденів Кутузова, Суворова танкової бригади. Місце постійної дислокації - м. Чебаркуль, Челябінська область(РФ).

Головним управлінням розвідки Міноборони України ідентифіковано начальника автомобільної служби майора ЗС РФ Кунаккужина Ільяса Шагідуловича, 1980 р.н., який для незаконного перетину російсько-українського кордону використовує паспорт громадянина РФ 8005 №913472. До направлення в Україну Кунаккужин проходив службу у місті Чебаркуль (Челябінська область), випускник Челябінського військового автомобільного інституту 2003 р.;

Розвідгрупами ГІ «Права Справа» встановлені місця розквартирування бійців 7-ї окремої танкової бригади на території м. Луганськ. Також встановлені адреси баз зберігання та ремонту важкої техніки бойовиків на території Луганська та Луганської області. Данні щодо місць розташування баз бойовиків передані українською стороною спостерігачам місії ОБСЄ.

Нагадаю, 25 квітня спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували в окупованому Луганську сім танків Т-72, які пересувалися по місту в порушення домовленостей про відведення техніки. 12 квітня ОБСЄ повідомляла про те, що «в порушення відповідних ліній відведення СММ зафіксувала переміщення двох танків (Т-72, 125мм) з місця постійного складського зберігання, куди вони були відведені раніше, в підконтрольному ЛНР Луганську».

Д. Снєгирьов

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ