Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Черги автотранспорту біля пунктів пропуску на західному кордоні не зменшуються через неритмічну роботу сусідів – Держприкордонслужба

Робота українських прикордонників та представників інших контролюючих органів на західній ділянці кордону продовжує залежати від неритмічної роботи колег із сусідніх країн. Так і досі, незважаючи на активні заходи з боку української сторони, неспокійною залишається ситуація в пунктах пропуску на кордоні з Польщею. Кількісний склад зміни польських митників залишився мінімальним. До прикладу, відучора зміна митників з польської сторони у пункті пропуску „Рава-Руська” складається лише двох осіб. Така ж ситуація у пункті пропуску „Краківець”. Про це „Гал-info” повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю Державної прикордонної служби України.
У результаті зміни кількісного складу польських митників, одна людина обслуговує автотранспорт, що виїжджає з Польщі, інша працює з автотранспортом на в’їзд. Оформлення вантажного автотранспорту на даний час здійснюється повільно, що призвело до виникнення біля пунктів пропуску багатокілометрових черг із вантажних автомобілів.
Також непроста ситуація виникла на кордоні із Румунією. Як повідомив прес-секретар Чернівецького прикордонного загону Костянтин Лисник, вчора, 22 січня, в другій половині дня група громадян України – жителів прикордонних з Румунією сіл – блокувала легковими автомобілями міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення "Порубне", що розташований у Чернівецькій області. Основною причиною таких дій є невдоволення порядком оформлення віз консульськими установами Республіки Румунія для громадян України та збільшення з початку року плати за отримання віз. Ініціативна група вимагає спрощення процедури оформленні та видачі безкоштовних віз громадянам України.
З метою локалізації конфліктної ситуації Державною прикордонною службою України у взаємодії з іншими правоохоронними органами було створено оперативну групу для координації дій. Разом з представниками місцевої влади проведено роз’яснювальну роботу серед місцевого населення. Результатом діалогу стало розблокування пункту пропуску того ж дня близько 19-ї години та підготовка відповідного звернення до органів державної влади.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ