Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Чеське видавництво “повернуло” Україні Крим - посол

Чеське видавництво виправило атлас із "російським" Кримом і розмістило інформацію про те, як Росія незаконно окупувала Крим і розпочала агресію на Донбасі.

Після усіх виправлень, півострів, як і належить, пзначенийний як українська територія, повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс у своєму Twitter, повідомило видання Укрінформ.

“Після протесту посольства і відкликання рекомендацій Міносвіти Чеської Республіки на використання атласу як навчального посібника, чеське видавництво Kartografie Praha виправило помилки в своїх картах. Тепер сумнівів в тому, чий Крим, більше не виникає. На фото: карти до і після”, - написав український посол.

Переглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у Твіттері

Після протесту Посольства та відкликання рекомендації Міносвіти ЧР на використання атласу як навчального посібника, чеське видавництво Kartografie Praha виправило помилки у своїх картах. Тепер сумнівів у тому, чий Крим, більше не вникає. На фото: карти до і після

Згодом, після скарг України і Грузії, Міносвіти Чехії відкликало рекомендацію на використання цього атласу як навчального посібника у школі.

Як відомо, подібні ситуації відбувалися і в інших країнах. Зокрема, 23 липня австралійська правозахисна організація Walk Free Foundation оприлюднила карту, на якій окупований Криму позначений як частина Росії.  24 липня карта була виправлена.

МЗС України з кінця 2015 року здійснює проект “Крим на карті світу” і закликає повідомляти про факти некоректного зображення півострова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ