Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Членів ГО «Люстрація» затримали під час пікетування виставки «Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН-УПА»

Представники невідомої охоронної фірми затримали 13 учасників пікетування виставки «Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН-УПА», серед яких голова ГО «Люстрація» Олег Осуховський, голова Київської міської організації ВО «Свобода» Андрій Мохник, відомий журналіст Ігор Мірошниченко, заступник голови Київської міської організації ВО «Свобода» Руслан Андрійко, – повідомила прес-служба ГО «Люстрація»

 

Безпосередньо під час прес-конференції, організатором якої виступив нардеп Вадим Колесніченко, протест висловив голова ГО «Люстрація» Олег Осуховський. Він пояснив позицію націоналістів щодо незгоди з проведенням заходу, який розпалює міжнаціональну ворожнечу.

 

У приміщення, де проводилася прес-конференція, увірвалися бритоголові молодики, і, не представляючись, почали в`язати усіх та заштовхувати у «воронки». При штовханині постраждав Герой України, багаторічний політв`язень, 81-річний Левко Лук`яненко, ознаки перелому руки та струсу мозгу у 64-річного патріота.

 

Учасників пікетування відвезли до Шевченківського райвідділу ГУМУС у м. Києві (вул. Герцена, 9), де вони перебувають і зараз.

 

Як повідомив у телефонному режимі голова ГО «Люстрація» при затримці їм нічого не пояснили, у райвідділі представники міліції теж воліють відмовчуватися. Групу патріотів, як у кращі кучмістські часи, охороняє загін «Беркуту».

 

8 квітня відбулося пікетування українофобської виставки «Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН-УПА», яка триватиме з 8 по 10 квітня в «Українському домі» у Києві.

 

Організатором дійства виступила ВГО “Російськомовна Україна”, яку очолює народний депутат з Партії регіонів Вадим Колесніченко, співорганізатором виставки з польського боку є Stowarzyszenie Upami?tnienia Ofiar Zbrodni Ukrai?skich Nacjonalistуw z Wroc?awia (Товариство вшанування жертв злочинів українських націоналістів із Вроцлава).

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ