Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Члени ДВК бояться відповідальності

Процес формування виборчих дільниць на Львівщині досі не завершено. Про це сьогодні, 28 лютого, йшлося під час прес-конференції Комітету виборців України. Терміни були порушені вже на початку роботи дільничних виборчих комісій. Невчасно були сформовані ДВК у 114 (Пустомити), 117 (Броди), 119 (Городок) та 124 (Стрий) територіальних виборчих округах. За даними спостерігачів КВУ, у територіальному виборчому окрузі №120 (Самбір) 12 дільниць ще не розпочали свою роботу.
Основна причина – члени ДВК відмовляються працювати. „Люди приймають присягу і одразу несуть заяву про відмову”, – сказала прес-секретар ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська. За її словами, чимало осіб на членів ДВК партії подали без їх відома або згоди, тому люди, пам’ятаючи президентські вибори, бояться відповідальності. Водночас, є люди, які добровільно подавали заяви, проте з незрозумілих причин партії з ними не працюють. Також трапляються випадки, коли одну особу як членом ДВК висунули одразу кілька партій. Оксана Дащаківська зазначила й низький рівень підготовки членів ДВК, оскільки чимало людей, які працювали в ДВК на попередніх виборах цьогоріч є кандидатами на місцевих виборах, тож через збіг у часі парламентських та місцевих виборів не мають права бути членами ДВК.
Проте, на думку Оксани Дащаківської, через ці обставини вибори зірвані не будуть: „Наразі це загальноукраїнська тенденція, і на Львівщині ще не найгірше становище. Сподіваюся, що цього тижня вже все владнається. Хоча говорити про остаточні склади ДВК все одно зарано”.
Голова ЦВК Ярослав Давидович під час прес-конференції у Києві зазначив, що у Львівській області бракує 26 тисяч членів ДВК.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ