Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Члени фракції БЮТ підписали заяви про намір виходу із фракції і, відповідно, втрату мандатів

Члени фракції БЮТ у Верховній Раді готові вийти із фракції і втратити мандати задля проведення дострокових виборів. Таку ініціативу вони задекларували у заяві про наміри. Про це «Гал-info» повідомив  Степан Курпіль.

За його словами, БЮТ готовий провести всі необхідні процедури, включаючи обнулення списків для здійснення розпуску Верховної Ради.
Водночас, Степан Курпіль заперечив слова нардепа Тараса Чорновола, який у коментарі «Гал-info» заявляв, що за складання депутатських повноважень має проголосувати більшість депутатів  і голосування має проходити по кожному мандату окремо.
«Тарас Чорновіл мав на увазі заяву про складання депутатських повноважень,  — сказав Степан Курпіль, — натомість вихід із фракції, що означає автоматичну втрату мандата, не передбачає окремого голосування».
Як повідомила «Українська правда», 125 депутатів Блоку Юлії Тимошенко підписали заяви про вихід з фракції. За словами лідера блоку Юлії Тимошенко, рішення про вихід з фракції було ухвалено для того, щоб не залежати від так званої антикризової більшості, "яка 226 голосами може заблокувати намір патріотичної частини парламенту допомогти президенту оголосити про дострокові вибори". "Ми пропонуємо іншу процедуру, яка передбачена ч. 6 ст. 81 Конституції: "У разі виходу депутату зі складу фракції його повноваження припиняються на підставі закону за рішенням вищого керівного органу партії чи блоку", — зазначила Юлія Тимошенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ