Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Члени фракції «ВО «Батьківщина» - БЮТ» Львівської міської ради закликали утримуватися від агресивних ярликів там, де більше пасує хвилина мовчання, аніж гучні заяви

Члени фракції «ВО «Батьківщина» - БЮТ» Львівської міської ради оприлюднили заяву, у якій висловили стурбованість ситуацією, що склалася навколо змісту написів на місцях українсько-польських поховань в селі Павлокома (Республіка Польща).

«Ми підтримуємо зусилля усіх, хто прагне чесного, мирного і тактовного розв’язання болючих проблем нашого недавнього спільного минулого. Але хіба чесним буде трактування однієї сторони виключно як героїв та постраждалих, а іншої – як негідників та мучителів? Не може бути так, що у місці мученицької смерті сотень мирних українців – селі Павлокома – на місці поховання українських жертв були безособові написи, а на польських похованнях конкретно вказувалося, що це поляки, вбиті українськими націоналістами», – йдеться в заяві.
Члени фракції «ВО «Батьківщина» - БЮТ» закликали утримуватися від агресивних ярликів у написах, символах, гаслах, особливо у тих місцях скорботи, де більше пасує хвилина мовчання, аніж гучні заяви.
Заяву підписали голова фракції «ВО «Батьківщина» - БЮТ» у Львівській міськраді Роман Федишин, перший заступник голови фракції, голова Львівського міського бюро ВО «Батьківщина» Мирослава Бичишин, заступник голови фракції Михайло Мужилівський, секретар фракції Юрій Гудима та голова ЛОО партії ВО «Батьківщина» Іван Денькович.
Нагадаємо, 13 травня у селі Павлокома (Республіка Польща) за участі президентів Віктора Ющенка та Лєха Качинського було відкрито меморіал загиблим українцям. На польському хресті викарбувано «Пам’яті поляків, мешканців Павлокома, які у 1939-1945 роках полягли від рук українських націоналістів», під меморіалом вбитим українцям є напис «Вічна пам’ять 366 жертвам, трагічно загиблим 1-3 березня 1945 року в селі Павлокома».


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ