Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Члени Львівського крайового братства св. Апостола Андрія Первозваного УАПЦ здивовані відновленням діалогу з УПЦ (МП)

Члени Львівського крайового братства св. Апостола Андрія Первозваного УАПЦ здивовані відновленням діалогу з УПЦ (МП). Про це було зазначено у заяві братства від 21 лютого 2006 року.
Львівське крайове ставропігійне братство св. Апостола Андрія Первозваного УАПЦ „здивоване відновленням діяльності синодальної комісії УПЦ (МП) для переговорів з УАПЦ і заявляє про свою незмінну позицію, що будь-які перемовини із іншими Православними чи інославними Церквами можуть відбуватися згідно з рішенням Помісного Собору 2000 року, у порозумінні із Церквою-Матір’ю – Вселенським Константинопольським Патріархом за посередництва Митрополита Костантина (Багана)”.
За переконанням авторів заяви, об’єднавчі ініціативи УПЦ (МП) в період передвиборчих перегонів „мають яскраво виражений кон’юктурний характер і не приносять жодних позитивних результатів”.
Львівське крайове братство св. Апостола Андрія Первозваного УАПЦ у заяві ще раз засвідчило відданість Церкві-Матері – Константинопольському Патріархатові і вважає, що „без її втручання створення єдиної Помісної Православної Церкви в Україні є нездійсненним”. Заяву підписав Голова братства Тарас Дмитрик. Про це повідомила Релігійно-інформаційна служба.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ