Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Чоловік копав траншею, знайшов банки з грішми, тепер йому "світить" 7 років

У Тернопільські області робітник копав траншею біля гаража, частина фундаменту обсипалась. Чоловік знайшов банку з 20 тис. доларів. Гроші забрав, банку викинув. Тепер, імовірно, сяде у тюрму – на сім років. Ще й конфіскують майно.

Про це йдеться у вироку Кременецького районного суду від 13 жовтня 2017, - пише te.20minut.ua.

Як випливає з матеріалів справи,  Орест. К. працював на території домогосподарства Богдана К. Копав траншею під фундамент огорожі. Копав біля гаража, під час цього частина фундаменту  гаража обвалилась, робітник знайшов півлітрову банку з 20 тис. доларів. Станом  на  липень 2015  це було 441 тис. 471 грн.  Покликав свого сина, який був неподалік, віддав йому частину грошей, банку викинув. Фундамент замурував. 

Підсудний робітник у суді пояснив, що банка, замотана в целофан, впала йому прямо на тачку.  Однак на думку постраждалого і обвинувачення, робітник  забрав вміст не тільки з однієї банки.  Мовляв,  в гаражі були закопані три банки: в одній банці - 20 тис. доларів США, в другій - 8500 доларів США, в третій - 1350 євро та золоті вироби. 

Про те, що їх вкрадено, чоловік подумав 31 липня, як побачив дірку у фундаменті гаража і не знайшов своїх банок. Одразу підозра впала на Ореста, той єдиний копав.

Пішов до нього додому та попросив  віддати гроші і золото. Через кілька годин йому повернули 17 500 доларів США.   Ще 100 доларів та 1 400 грн  у підсудного вилучили працівники поліції  - їх також повернули постраждалому. 

 Дві інших банки з грішми та золотом "роботодавець" шукав у гаражі з поліцією. Перекопали все і не знайшли.  Тоді син обвинуваченого прийшов і став сам копати. Знайшов банки у присутності поліції та потерпілого. Потерпілий вважав, що обвинувачений їх підкинув. Окрім того, в банці із золотом власник не дорахувався прикрас на 85 тис. грн.

Сам обвинувачений вину у  викраденні 20 тис. доларів у суді визнав. А ось у викраденні золота – ні, мовляв такої банки не бачив і не викопував...

Врешті суд визнав чоловіка винуватим у  вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 185 КК України і призначив йому покарання у вигляді семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. Цивільний позов потерпілого  суд задовольнив частково – ухвалив стягнути з підсудного  в  його користь 1350 доларів США, що в еквіваленті становить 29794 грн.   майнової шкоди  та 30 000 гривень моральної  шкоди. Наразі вирок законної сили ще не набрав - на вирок може бути подана апеляція: протягом  тридцяти днів з дня його проголошення. Як запобіжний захід  для  Ореста К., суд залишив тримання  під вартою – до 11 грудня. 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ