Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чоловік Юлії Тимошенко отримав політичний притулок у Чехії

Чоловік колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко Олександр Тимошенко отримав політичний притулок у Чехії.

Як заявили агентствам відразу двоє речників Міністерства внутрішніх справ Чехії, міністерство сьогодні схвалило прохання Олександра Тимошенка, повідомляє Радіо Свобода.

Раніше сьогодні чеські засоби інформації вперше повідомили, що чоловік Юлії Тимошенко подав таке прохання про притулок. Цю інформацію, оприлюднену спершу чеською газетою Právo, підтвердила прес-служба партії «Батьківщина», яка заявила, що таким чином Олександр Тимошенко хоче «позбавити режим додаткових важелів тиску» на лідера партії Юлію Тимошенко.

Неназвані джерела в чеському уряді поінформували, що прохання про надання політичного притулку Олександр Тимошенко подав іще в останні дні 2011 року.

Водночас Міністерство закордонних справ Чехії в своєму коментарі в цій справі наголосило, що для нього дуже важливі добрі відносини з Україною, а на процес ухвалення рішень про надання притулку, «стандартний і неполітичний», воно не має ніякого впливу.

Рік тому Чехія надала політичний притулок колишньому міністрові економіки в уряді Юлії Тимошенко Богданові Данилишину. Тоді це призвело до значного охолодження відносин офіційних Праги і Києва.

51-річний Олександр Тимошенко ніколи не був активним учасником політичного чи громадського життя. Він став регулярно з’являтися на публіці лише в серпні 2011 року, коли його дружина була взята під варту. Як один із її захисників він був присутній на засіданнях Печерського районного суду Києва в її справі.

Нині до бізнесу Олександра Тимошенка належить, зокрема, частка у зареєстрованій у Чехії компанії International Industrial Projects.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ