Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чому Михальчишин не став секретарем Львівської міської ради?

Учора, 25 листопада, секретарем Львівської міської ради депутати обрали свободівця Василя Павлюка. Інтригу із кандидатурою від ВО «Свободи», яка представлена у міські раді Львова 55 депутати, партія тримала до останнього. Одним із можливих кандидатів був третій номер у виборчих перегонах за посаду міського голови Львова Юрій Михальчишин. Останній отримав доволі велику підтримку виборців, тому всі очікували, що секретарем міської ради стане саме він. Однак, партія вирішила інакше. Гал-інфо вирішило з’ясувати, чи не призвело це до внутрішньої напруги в партії і звернулося за коментарями до свободівців.

На думку Василя Павлюка, Юрій Михальчишин має значно важливішу ціль і не повинен обмежувати себе виключно діяльністю у Львівській міській радй, оскільки він є одним із лідерів партії, а отже має й інші важливі завдання.

«Юрій Михальчишин в нашій партії має свої великі стратегічні завдання. Це є дуже шанований наш побратим, професіонал своєї справи, надзвичайно інтелігентна та розумна людина. Керівництво партії для Юрія Адріяновича має дещо інші завдання, ніж керувати фракцією чи бути секретарем міської ради», - пояснив новообраний Секретар Львівської міської ради Василь Павлюк

Сам Юрій Михальчишин, депутат Львівської міської ради, переконаний, що посада секретаря міської ради змусила б його до пошуку компромісів з міським головою, а він, як відомо, є чи не найконструктивнішим його критиком.

«Це пов’язано із специфікою образу борця за правду. Мої вимоги до себе йдуть у розріз із вимогами до кандидатури секретаря. Бути секретарем міської ради - це постійно шукати компроміс, це мати хороші зв’язки в середовищі бізнесу тощо. Я хочу, щоб люди зрозуміли, моя критика Андрія Садового під час виборчої кампанії не була елементом виборчої риторики, чи звичайною критикою опонента, а була констатацією фактів усіх тих порушень та зловживань з боку міського голови Львова протягом всієї його попередньої каденції. Мова йде про лобіювання інтересів не львівського бізнесу, призначення на посади родичів та друзів, незаконний продаж земельних ділянок. На цій же позиції я залишаюсь і нині. У Львівській міській раді я буду відстоювати інтереси тих людей, які віддали за мене свій голос 31 жовтня, які висловили мені довіру та підтримку. А секретар міської ради - це безкінечний пошук компромісу між депутатським корпусом та міським головою. А для того, щоб виправдати підтримку своїх виборців, я повинен залишитися таким же безкомпромісним та боротися із «феноменом Андрія Садового», адже наше з ним бачення Львова та його місії суттєво різняться. І це моя особиста принципова позиція», - запевнив Юрій Михальчишин.

На запитання, скільки часу «Свобода» дасть Андрію Садовому до першого звіту перед депутатами та громадою, Юрій Михальчишин відповів: «Нині у Садового своєрідний випробувальний термін. Ми очікуємо від міського голови звіту через півроку. До того часу ми займатимемо позицію нейтралітету, хоча не виключаємо точкового реагування на кричущі факти порушень в діяльності Андрія Садового. Як-от, зловживання щодо приватизації майна, або незаконний продаж земельних ділянок».

Отож, свободівці запевняють, що жодної напруги в партії нема, рішення було прийняте з міркувань політичної доцільності.

Нагадаємо, за представника ВО «Свобода» Юрія Михальчишина на виборах 31 жовтня львів’яни віддали 27 819 голосів, відповідно, він став третім у виборчих перегонах за посаду міського голови. Андрій Садовий, якого висунула РХП, здобув понад 120 тис. голосів, за Петра Писарчука від Партії регіонів проголосувало понад 65 тис. виборців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ