Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чому не парафується угода про Асоціацію ЄС та України?

Коли буде парафована угода про Асоціацію між ЄС та Україною? Міністр європейських справ Міколай Довґєлевич каже, що тепер відповідний крок повинен зробити Київ: "Ми чекаємо на відповідь української сторони, українці роздумують над остаточним терміном парафування угоди. Іншої інформації я не маю, але загалом все тепер залежить від них". Про це повідомило Польське радіо.

Експерт Польського інституту міжнародних справ Павел Токарський стверджує, що зацікавленість Європейським Союзом у Києві останнім часом зменшилася.
Агнєшка Лада з Інституту громадських справ вважає, однак, що Євросоюз не може забувати про Україну: "Українське суспільство дуже поділене, – частина українців дуже хоче бути в ЄС, частина не бачить причин для такого кроку. Тому необхідно й надалі показувати українцям, що для них є місце в Євросоюзі, а одночасно необхідно тиснути на українську владу, щоб показати, – для них також важливо, аби вони діяли на користь європейської інтеграції.

Парафування угоди, – це чисто технічна справа, набагато тяжче домогтися згоди на підписання цього документу. Угода про Асоціацію опрацьовується з 2008 року, вона повинна замінити Угоду про партнерство між ЄС та Україною 1998 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ