Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Чому так важко знести незаконну забудову у Львові?

Чому так важко знести незаконну забудову у Львові? Відповідь на це питання журналістка Гал-інфо шукала в Львівській міській раді.

Фото з інтернету

У міській раді розповіли, що вони постійно скеровують відповідні листи і до прокуратури, і до департаменту ДАБІ, і до ГУ Нацполіції, аби ті відкрили кримінальне провадження щодо незаконних забудов. І ось такі результати мають: «Станом на сьогодні ЛМР має рішення суду,  які досі невиконані. Наприклад, щодо незаконного будівництва ресторану «Хутірець». Цей об’єкт визнаний як самовільно збудований без дозвільних документів. Зараз триває судова тяганина зі сторони власника цього ресторану.

Незаконне будівництво ПрАТ «Ірокс» на Тернопільській, 42 потрібно знести, - ЛМР

Також продовжуються слухання про знесення ще двох об’єктах. Один з них розміщений за адресою вул. Личаківська, 279, де будівництво семиповерхового житлового будинку здійснювалось без МУіО.  А щодо адреси Б. Хмельницького, 274, то ми маємо рішення суду від двох інстанцій про знесення зазначеного об’єкта. Там власник погодився підписати мирову угоду і надав частину забудови  у власність територіальний громаді міста. Це можна сприймати як штраф», – розповіла директора юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич.

Фото: Олена Ляхович

На її думку, також є  ще два проблемні моменти: По-перше, підстава для звернення до суду з позовом про знесення може бути у тому випадку, якщо будівництво розпочалось на земельній ділянці, яка належить до комунальної форми власності. Це зазначено у ст. 174 ЦК.

По-друге, відповідачі часто затягують судові процеси. ЛМР подає позов про знесення, інша сторона звертається до суду з позовом про визнання права власності. Не рідкість, коли суди тривають по три роки.

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ