Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чорновіл: Президент тягне час, бо має старі проблеми з Януковичем і боїться „торпедування” Тимошенко

Чорновіл вважає, що Ющенко хоче широкої коаліції з ПР, але боїться торпедування з боку Тимошенко. Про це кандидат у народні депутати від Партії регіонів Тарас Чорновіл сказав у коментарі „Гал-info”.
„Мені іноді важко зрозуміти Президента, коли він говорить про створення демократичної коаліції в парламенті. Адже демократична – це така коаліція, яка створена законним шляхом між будь-якими політичними силами в парламенті. Саме тому мені важко зрозуміти, що мав на увазі Президент, коли говорив про створення демократичної коаліції”, – прокоментував Чорновіл заяви Ющенка про потребу прискорення створення демократичної коаліції.
На думку Чорновола, Президента непокоять застарілі проблеми з Януковичем, які існували перед виборами, й водночас він усвідомлює наслідки, якщо прем’єр-міністром України стане Юлія Тимошенко. „Ющенко розуміє наслідки такого кроку, коли в руки Тимошенко буде віддана фактично вся повнота влади в країні”, – вважає Чорновіл, кажучи, що наслідком такої невизначеності і є затягування рішення суду щодо виборів.
„Президент хоче широкої коаліції, але він знає, що в такому разі буде торпедування з боку Юлії Тимошенко, натомість „НУ–НС” чекає, що скаже з цього приводу особисто Ющенко”, – каже Чорновіл.
Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко вважає, що питання створення демократичної коаліції вимагає ретельного й відкритого діалогу щодо відносин між політичними силами – її учасниками. Про це він заявив учора в інтерв’ю журналістам у Харкові. „Я офіційно доручив Юлії Тимошенко і В’ячеславу Кириленку разом з переговорними групами якомога швидше взяти на себе відповідальність і сформувати демократичну коаліцію”, – сказав він, водночас додавши, що це питання, безумовно, не є простим. „Я розумію, що перевага в три голоси говорить про те, що ми повинні більш ретельно і відкрито говорити про всі нюанси відносин між двома політичними силами, але я вимагаю сьогодні більш активної роботи у формуванні демократичної коаліції”, – підкреслив Віктор Ющенко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ