Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Чорновий варіант держбюджету готовий

Щопонеділка о 12.00 Президент України Віктор Янукович зустрічатиметься з Головою Уряду Миколою Азаровим, щоб спільно підбивати підсумки минулого тижня і планувати наступний. Про це Глава держави і Керівник уряду домовилися сьогодні під час зустрічі в Адміністрації Президента, передає прес-служба Президента України.

За дорученням Президента Прем’єр-міністр поінформував його про хід підготовки бюджету-2010.

Микола Азаров доповів Главі держави про перший варіант проекту бюджету поточного року, а також основні параметри, на які Уряд планує вийти у ході розробки цього документа.

Президент України нагадав, що половина керівників регіонів призначена, тож їх можна вже залучати до бюджетного процесу, «щоб вони бачили, на що можуть розраховувати».

Глава держави також зазначив, що вже до кінця поточного тижня треба призначити решту голів облдержадміністрацій.

Віктор Янукович доручив Миколі Азарову підготувати програму невідкладних заходів для виходу з кризи. Ця програма має бути розглянута за участі депутатів Верховної Ради, фахівців, експертів та представників громадськості на засіданні Уряду, а після затвердження – обов’язково оприлюднена.

Водночас Президент закликав керівника Уряду не чекати завершення виконання програми невідкладних заходів, а вже зараз надати пропозиції щодо пріоритетності і черговості реформ.  

За результатами зустрічі з представниками Всеукраїнських професійних спілок та професійних об’єднань Глава держави доручив Уряду налагодити системну співпрацю з профспілками.

Віктор Янукович висловив упевненість, що соціально-економічна ситуація в Україні змінюватиметься на краще і доручив Прем’єр-міністру інформувати його про першочергові заходи та пріоритетні напрямки діяльності, які визначатиме Уряд.

Президент доручив вже цього тижня підготувати і провести спільну з Урядом нараду з пенсійної реформи. «Ми повинні разом розглянути всі питання, що стосуються пенсійної реформи. Насамперед визначити, що ми можемо зробити і що можемо очікувати», – підкреслив Глава держави.

Відповідаючи на запитання Президента щодо організації роботи з попередження повеней, Прем’єр-міністр доповів, що в Уряді створено відповідну комісію, яка провела два робочих засідання, розроблено план заходів, розпочато фінансування.

Під час зустрічі Віктор Янукович і Микола Азаров обговорили проблемні питання підготовки до проведення в Україні фінальної частини футбольного «Євро-2012». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ