Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чорний ринок віз процвітає: перепустка до Європи коштує українцеві 200-250 євро

"Dziennik Gazeta Prawna" пише про чорний ринок віз для українців. Нечесні підприємці обманом здобувають перепустку до багатої Європи. Передає Польське радіо.

Польська Кордонна Сторожа б’є на сполох, що процвітає торгівля документами, які іноземцям з-за східного кордону дають право легально працювати в Польщі. Щоб без жодної проблеми отримати польську візу, вистачить декларації від польського роботодавця, що він готовий прийняти на роботу іноземця.

"Dziennik Gazeta Prawna" пояснює: підприємець з’являється в управлінні, реєструє відповідну заяву про намір працевлаштувати особу з-за кордону, чиновник все оформляє і справа закінчена. Ніхто ні про що бізнесмена не питає і не перевіряє, чи справді українці почали працювати у його фірмі.

Насправді ніби-бізнесмен може зовсім не вести ніякої економічної діяльності. А декларацію про готовність прийняти іноземців – може продати на чорному ринку посередникам. Власники агентств працевлаштування використовують хвіртку, яку їм створило Міністерство Праці – пише "Dziennik Gazeta Prawna". Це найшвидший і найпростіший спосіб здобути візу, який коштує українцеві чи білорусові 200-250 євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ