Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Волинь

Чотири роки тому Янукович втік у Росію

Чотири роки тому, 21 лютого 2014 року Віктор Янукович втік з України і до цього часу переховується в Російській Федерації.

Днем раніше, 20 лютого, на вул. Інститутській відбулася кривава розправа силовиків над активістами Майдану. Режим Януковича влаштував розстріл активістів внаслідок чого загинуло більше сотні протестувальників і кілька тисяч було травмовано. Стало зрозуміло, що Революція Гідності наблизилася до фіналу.

Ввечері ЗМІ повідомили про те, що Президент України Віктор Янукович дзвонив Володимиру Путіну і просив про надання гарантій на випадок втечі з України. Цього ж дня в Сочі Путін провів закриту нараду по ситуації в Україні.

21 лютого Янукович погодився на дострокові вибори президента і повернення до Конституції 2004 року. Опозиція начебто домовилася з Януковичем про врегулювання кризи. Однак присутні на Майдані Незалежності люди освистали лідерів опозиції, які вийшли до них, щоб розповісти про підписання угоди з владою.

Сотник зі Львова Володимир Парасюк висунув ультиматум: «Якщо ви завтра до 10 ранку не виступите із заявою, щоб Янукович ішов у відставку, ми йдемо зі зброєю, я вам клянуся».

Президент Віктор Янукович з обмеженим колом особливо довіреної охорони о 22:40 вилетів на Харків, але там почалися акції протесту. Тоді він полетів у Крим, а звідти втік у Російську Федерацію, де переховується в  Ростові-на-Дону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ