Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Чотири теплопостачальні підприємства Львівщини мають значні борги за спожитий газ

Чотири теплопостачальні підприємства Львівщини мають значні борги перед ДК „Газ України” НАК „Нафтогаз України”, а саме КП „Бродитеплоенерго”, КП „Наше місто” (Трускавець), КП ТКЕ Червоноград та ТКЕ Розділ – про це „Гал-info” повідомили у прес-службі ДК „Газ України” При цьому КП „Бродитеплоенерго” та КП ТКЕ Червоно град розрахувались на 59% сума їхнього боргу станом на 23 серпня становить відповідно 525 481 грн. та 3 230 837 грн. КП „Наше місто” (Трускавець) розрахувалось на 66% (борг 643 144 грн), ТКЕ Розділ на 65% (борг 1 758 596 грн.)
145 підприємств ТКЕ стовідсотково розрахувалися з ДК «Газ України» за спожитий протягом липня природний газ і отримали необхідні ресурси газу для виробництва гарячої води на третю декаду серпня.
Водночас 65 підприємств ТКЕ через порушення власних гарантійних зобов’язань щодо погашення протягом травня-серпня заборгованості не отримали ресурсів природного газу на третю декаду серпня п. р.
Загальна сума боргу підприємств ТКЕ за спожитий протягом 2006 року газ складає 604 млн. грн. Інформацію щодо злісних неплатників за природний газ передано до Міністерства палива та енергетики України та Кабінету Міністрів України. 
За 22 дні серпня 2006 р. підприємства ТКЕ - боржники за гарантійними зобов’язаннями щодо погашення заборгованості за 2006 рік, окрім розрахунків за поточне споживання природного газу, перерахували 28,2 млн. грн. (за липень сума таких розрахунків підприємств ТКЕ становила 8,5 млн. грн.).
 Згідно з встановленим Кабінетом Міністрів України порядком забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом, постачання цього енергоносія усім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його 100-відсоткової оплати.     
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ