Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Спорт

ЧС-2018: коментатора зняли з трансляцій турніру після згадки про Навального в ефірі

Колишній тренер збірної Росії з футболу Леонід Слуцький оголосив, що більше не буде коментувати матчі ЧС-2018 на федеральному Першому каналі. Коментатор заявив про це в кінці трансляції матчу Росія-Єгипет, що закінчився з рахунком 3:1, повідомило УНН з посиланням на російські спортивні ЗМІ.

Після фінального свистка матчу Слуцький сказав в ефірі: “Я закінчую працювати на Першому каналі, тому що пора приступити до іншої діяльності”. Він не уточнив, про яку діяльності мова, але зараз він тренує голландський клуб “Вітесс”. 21 червня тренер їде зі своєю командою на передсезонні збори.

На заяву коментатора відразу відреагували в соцмережах. Його і раніше хвалили за роботу: на російському спортивному сайті “Чемпіонат” вийшла стаття із заголовком “Чому тренер Леонід Слуцький кращий російський коментатор”.

Увага до Слуцького як до коментатора привернула його фраза про Олексія Навального. Коментатор Кирило Дементьєв припустив, що збірна Німеччини перейде на гру в “навальний футбол”. Потім Слуцький риторично запитав “Навальний грає в футбол?” І після незручної паузи додав “Цікаво було б глянути”. Це перетворилося на мем і викликало обговорення, так як політика зазвичай не згадують на Першому каналі.

Після цього про припинення роботи з Першим каналом оголосив Василій Уткін, який в своєму Telegram-каналі розкритикував канал за цензуру. Також з’явилися чутки, що роботи позбудеться Кирило Дементьєв, але він це спростував.

Як повідомляв УНН, нещодавно Олексій Навальний вийшов з в’язниці.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ