Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чубаров: Меджліс має бути учасником усіх переговорів про майбутнє Криму

10 липня в резиденції посла Італії в Україні Фабріціо Романо відбулася ділова зустріч національного лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва і голови Меджлісу Рефата Чубарова з групою дипломатів, акредитованих в Україні. Учасників зустрічі ознайомили з положенням кримськотатарського народу і стан прав людини в Криму, повідомив Рефат Чубаров у Фейсбуці.

За його інформацією, сторони обговорили підходи щодо подальшої взаємодії з метою забезпечення прав кримськотатарського народу.

«Позиції кримськотатарської сторони були сформульовані наступним чином: всі міжнародні зустрічі, переговори та угоди, що проводяться з метою вирішення глобальної кризи, викликаного агресією Росії проти України і окупацією Криму, повинні включати в себе вимоги про деокупацію Криму та відновлення суверенітету України над півостровом. Меджліс кримськотатарського народу має стати учасником усіх зустрічей, переговорів і угод, пов'язаних з майбутнім Криму і кримськотатарського народу», – пише Чубаров.

Раніше Рефат Чубаров заявив про свою незгоду з пропозицією президента України Петра Порошенка надати кримськотатарському народу національно-культурну автономію. Він заявив, що не голосуватиме за запропоновані зміни Конституції, присвячені децентралізації влади, якщо не будуть зроблені уточнення щодо права кримських татар на самовизначення, а також про Автономну республку Крим як форму реалізації цього права.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року лідерам кримських татар Мустафі Джемілєву і Рефатові Чубарову заборонили в'їзд до Росії і Криму на п'ять років. З півострова через тиск правоохоронців і загрози арешту стали виїжджати на материкову Україну інші члени Меджлісу і кримськотатарські активісти.

Крим.Реалії

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ