Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

Чуркін звинувачує Україну у зриві засідання у Мінську 16 січня

Постійний представник Росії в Раді безпеки ООН знову намагається перекласти відповідальність за зрив переговорів на українську сторону.

За його словами, заплановане на 16 січня засідання мінської контактної групи було зірване Києвом, повідомило Еспресо.TV

"Російська Федерація домагається неухильного виконання Мінських домовленостей з врегулювання української кризи. Виходимо з цього в контактах із сторонами: керівництвом України та лідерами ополчення, а також з представниками зацікавлених зарубіжних країн, у тому числі в "нормандському форматі". Заплановане на 16 січня засідання мінської контактної групи було зірвано Києвом. Представник України в столиці Білорусі так і не з'явився", - виголосив Чуркін. 

Він заявив, що нібито згідно з Мінськими домовленностями, аеропорт мав би бути відданий терористам і проросійським бойовикам. 

"Ситуація на землі останнім часом значно погіршилася. Епіцентром зіткнень став донецький аеропорт. Незважаючи на те, що відповідно до Мінських домовленостей він мав бути переданий під контроль ополченців, це питання так і не було вирішене мирним шляхом через суперечки по інших ділянках лінії зіткнення", - заявив Чуркін і додав, що йому достеменно відомо, що українські силовики продовжують обстрілювати Донецьк та інші населені пункти. І саме вони, а не російські найманці і терористи, що перебувають на Донбасі, призводять до значних жертв серед мирних жителів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ