Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Чувирла» - це дитячий вираз, пестливе слово, – кримський регіонал організував телемарафон на свій захист

Депутат Верховної Ради Криму від Партії регіонів Олександр Мельник, який обрушився з матом на журналіста в коридорі парламенту автономії, організував мінітелемарафон на власному телеканалі ІТВ для прояснення своєї позиції. Сам Мельник у прямому ефірі попросив вибачення за ненормативну лексику, пообіцяв бути більш стриманим, але нагадав, що і серед журналістів далеко не всі «нормальні моральні люди».

«Журналіст кілька разів в ультимативній формі попросив мене тихше розмовляти по телефону або піти в інше місце. Я розлютився - таки я депутат Верховної Ради, і в будівлі Верховної Ради при пленарному засіданні стався такий інцидент. Я там може щось емоційно йому відповів. Але що це було? Звичайна провокація, тому що ви ж бачили - те, що я кажу, камера не записала, те, що говорив мені він (журналіст), камера теж не записала. Тобто в інтернет, в цю помийну яму, як її зараз називають, викинули рівно те, що вважали за потрібне», - заявив Мельник, повідомляє Новий регіон.

За його словами, далеко не всі журналісти заслуговують нормального ставлення, а його випад на адресу Ганієва був персональним і його не варто переносити на всю журналістську братію.

Він також спростував звинувачення в тому, що намагався впливати на президента ДТРК «Крим» Степана Гулеватого з метою не допустити виходу відео в ефір, а зустріч з функціонером державного телеканалу пройшла якраз на прохання Гулеватого, який хотів розібратися в ситуації (за підсумками зустрічі президент ДТРК «Крим» Гулеватий заявив про те, що в інциденті винен саме журналіст кримсько-татарської редакції).

Крім того, Мельник визнав, що був неправий по формі, але не по суті, і попросив вибачення за використану ненормативну лексику у тих, хто подивився відеоролик.

«Як би там не було, я був неправий наприкінці. Я, може бути, по суті був прав, я був обурений діями журналіста, але за формою я не правий. Ненормативна лексика ... 99% чоловіків нею, напевно, користується, але, бачите, я попався, це потрапило в засоби масової інформації, тому я ще раз приношу свої вибачення, якщо я зачепив чиїсь, скажімо, емоції. Всім - і журналістам, і глядачам, які це побачили. Це негарно, це нікого не прикрашає. Я постараюся бути стриманіше і сам розумію, але так вийшло», - пояснив Олександр Мельник.

Пізніше в студії з'явився Марк Бен-Наїм, якого представили як правозахисника.

За його словами, все, що відбулося - спланована провокація, за якою стоїть народний депутат Мустафа Джемільов.

Він також пояснив, що далеко не всі вирази Мельника на адресу журналіста мали образливий характер.

«Чувирла - це дійсно дитячий вираз, і багатьох так колись називали. В принципі, зменшувально-пестливе якесь слово», - зазначив Марк Бен-Наїм.

Однак у підсумку «правозахисник» не втримався від діагнозу журналісту, без сорому образивши кримських татар.

«Зверніть увагу, що ось він цією незрозумілою мовою - я не знаю, якою мовою він розмовляв, ось цей журналіст, я його не зрозумів і, скоріше за все, ніхто не розуміє, - що він коментував навпроти зачинених дверей ... Дійсно, телефонної розмови Олександра Мельника там чутно не було, він йому перешкодити в принципі не міг ... Журналіст, який здатний під час сесії знімати порожню двері і ось це коментувати незрозумілою нікому мовою, то, очевидно, у людини, може бути, особисті проблеми якісь», - заявив Бен-Наїм.

Нагадаємо, у кримському парламенті депутат-регіонал образив тележурналіста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ