Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чверть дорослих українців хоча б раз на рік комусь допомагають - опитування

В Україні близько 7% громадян займаються благодійністю регулярно – щонайменше раз на місяць, 16% - декілька разів на рік. Таким чином в Україні не більше чверті населення у віці понад 18 років проявляють благодійність хоча б раз на рік. Ще близько 16% опитаних займались благодійністю декілька разів у минулому, а 61% - не займались благодійністю ніколи. Такими є дані дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг»

Кількість респондентів, які констатували, що не займались благодійністю ніколи, змінюється від близько половини на Заході і Півдні до понад 70% на Донбасі і Сході. Людей, які ніколи не займались благодійністю, виявилось найбільше у віці 18-29 та 30-39 років. Переважно, це люди з низьким рівнем освіти та доходами, здебільшого не одружені, дещо більше чоловіки, ніж жінки. За соціальним статусом це домогосподарки, студенти, робітники, безробітні.

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 3%, для значень близьких до 30% - не більше 2,6%, для значень близьких до 10% - не більше 1,8%. Терміни проведення дослідження: 11 – 18 грудня 2010 р.

Розподіл областей:

Захід: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька

Центр: Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська

Північ: м. Київ, Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська

Південь: АР Крим, Одеська, Херсонська, Миколаївська, м. Севастополь

Схід: Дніпропетровська, Запорізька, Харківська

Донбас: Донецька, Луганська

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ