Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи безпечна для вживання вода з водозаборів "Гірне" та "Уріж" КП "Дрогобичводоканал"

КП «Дрогобичводоканал»: В умовах карантину питна вода з водозаборів “Гірне” та “Уріж” безпечна для вживання. Про це сьогодні, 17 березня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Дрогобицької міської ради.

Запроваджений карантин жодним чином не позначився на виробничій діяльності водоканалу: споживачі як отримували, так і отримують безпечну для здоров’я воду належної якості.

Як повідомляє ВООЗ в опублікованих 2 березня настановах, додаткові заходи щодо безпеки водопостачання під час спалаху пандемії “Covid-19” у світі не потрібні. Сьогодні нема досліджень про те, що коронавірус передається водним шляхом.

"Питна вода, яку постачає КП “Дрогобичводоканал” для Дрогобича, Стебника, Трускавця і 13 сіл Дрогобицького та Стрийського районів, всьогодні відповідає усім вимогам ДСанПІН 2.24-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною,  зазначає лікар з комунальної гігієни Дрогобицького водоканалу Павло Бойцун. Дрогобиччина отримує воду з підземних джерел водопостачання, тому ймовірність потрапляння у неї збудників хворіб взагалі дуже низька.

Окрім того, вода проходить процес знезараження хлором, що унеможливлює розвиток різноманітних бактерій і вірусів. Атестована лабораторія КП “Дрогобичводоканал” постійно тримає жорсткий контроль щодо якості води за всіма показниками: органолептичними, хімічними, бактеріологічними, вірусологічними, радіологічними та паразитологічними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ