Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи можна було відвернути війну в сучасній Європі: думки Lviv Security Forum

У Львові стартував Lviv Security Forum, де протягом двох днів обговорюватимуть безпековий порядок в світі: чому існуючий не працює та яким буде новий. Спікери Форуму поділились своїми думками щодо того, чи можна було відвернути війну в сучасній Європі. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Джон Гербст, Посол США в Україні у 2003-2006 роках, зазначив: «Можливо, Захід був занадто повільний у своїй реакції на події в Україні. Але Путін таких санкцій теж не очікував. На мою думку, не варто пов’язувати санкції виключно із перебування Ангели Меркель при владі. Бо навіть на Півдні Європи уже зрозуміли, наскільки небезпечним є Кремль після витівок Путіна в Каталонії».

Владімір Сокор, старший науковий співробітник Джеймстаун Фаундейшн: «Коли Путін з природних причин зникне, серед західних політиків почнуться справжні перегони, щоби з’явитись перед новим російським лідером. Нам треба ще раз проаналізувати історію, адже після всіх, починаючи від Сталіна, увесь світ думав, що наступний лідер буде іншим».

Ярослав Грицак, історик, професор Українського католицького університету: «Чому провалилась революція в Україні у 1917 році? Україна була слабка і не було геополітичної підтримки, її покинули напризволяще. Багато істориків вважають, що основний урок з ХХ століття – не можна лишати напризволяще нещасливі нації та держави, бо це відіб’ється не дуже добре».

Михайло Гончар, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ»: «Росія незмінна в одній своїй еволюції – експансії. І що більше доходів вона отримує, то активніше веде свою гібридну війну». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ