Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Чи поміняють Білака у Самборі, а Цегенька - у Старому Самборі?

"На своїй першій прес-конференції новоспечений губернатор (голова Львівської ОДА Михайло Костюк) заявив, що найкращі кадри працюють на залізниці. Проте він як патріот залізниці не збирається оголювати рідне колись відомство. Призначення М.Костюка небезпідставно повязують із майбутніми парламентськими виборами. За нашими даними на Самбірщині у колійових відомствах у нового губернатора є свої фаворити. Чи захоче він міняти голів РДА на колійовців це іще питання", - пише "Прикарпатська права".

"Обидва голови райдержадміністрацій Іван Білак та Володимир Цегенько цілком авторитетні керівники, які доволі вдало керують районами. Спробуємо поглянути на проблему з точки зору майбутніх виборів. Цілком зрозуміло, що завдання поставлене Михайлу Костюку, отримати максимальний результат. Тобто провести по мажоритарних округах "своїх людей" і набрати пристойні відсотки за Партію Регіонів.

У Самбірському районі у питаннях будь-яких виборів Івана Білака "важко обїхати". На місцевих виборах він уже показав результат для ПР. У Старосамбірському районі досить сказати, що Володимир Цегенько двічі на Президентських виборах був довіреною особою Віктора Януковича. І мабуть лише завдяки йому ПР у районі вижила. Звідси випливає, що Михайлу Костюку навряд чи доцільно міняти ці дві перевірені кандидатури на "темних конячок". А в гіршому випадку новий губернатор у наших районах може ще й отримати потужних опонентів в особі цих достойників. Поживемо побачимо. Подейкують, що М.Костюк відзначається авторитарним методом керівництва і позаочі його називають "Кирпа-2".

У Старосамбірському районі трапився іще один кадровий казус. Після чоловічої розмови в кабінеті голови РДА Володимира Цегенька на лікарняне ліжко злягла завідувачка відділом освіти Марія Нискогуз. Річ у тім, що вона була одним із найактивніших прихильників Віктора Януковича і багато зробила для ПР у районі. Однак зважаючи на стиль керівництва В.Цегенька, який свого часу звільнив з роботи свого близького родича, Марії Антонівні, у цьому випадку не допоможе навіть заступництво голови районної ради Володимира Горбового, який проявив невдоволення цією подією, перебуваючи у відпустці. Ситуація навколо відставки Марії Нискогуз може вплинути як на відносини між очільниками району так і на ситуацію в середині районних регіоналів", - prpravda.in.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ