Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Чи пропонував Путін Трампу референдум щодо Донбасу - ЗМІ

Володимир Путін начебто запропонував Дональду Трампу провести референдум щодо статусу Донбасу. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела серед відвідувачів закритої для преси зустрічі російського президента з дипломатами кілька днів тому.

"Путін представив свою пропозицію щодо України як доказ свого бажання припинити конфлікт, який триває вже чотири роки. Але Україну та її союзників у Європі буде важко переконати у необхідності референдуму, адже вони залишаються відданими угоді про перемир'я у контрольованих проросійськими сепаратистами районах Донбасу, яку в 2015 році підписали за посередництвом Європи", - вважає видання.

За словами джерел, йдеться про голосування під міжнародним контролем щодо статусу цих територій.

Путін начебто пообіцяв своєму американському колезі поки що не озвучувати пропозицію публічно, щоб голова Білого дому мав час її обдумати.

Якщо Трамп і справді замислився над такою можливістю, то він, скоріше за все, готовий більш "гнучко" підходити до питання кризи в Україні, наголошує Bloomberg.

"Пропозиція Путіна має занепокоїти українську владу після того, як Трамп минулого тижня залишив відкритою можливість визнати анексію Криму Росією у 2014 році, яка й спричинила кризу, що призвела до бойових дій у східних Донецькій та Луганській областях", - нагадує видання.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ