Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи стануть новобудови «Avalon» причиною погіршення умов життя на Сихові?

За даними прес-служби Львівської міської ради, поруч із супермаркетом «Арсен», що на Сихові, та парком Івана Павла II будівельна компанія «Avalon» планує звести житловий комплекс із багатоповерхівок. Саме ця тема була найбільш обговорюваною на сьогоднішньому виконкомі, який відбувся 6 грудня.

Ділянка, про яку йдеться, належить до зони Г-2, тобто є зоною «центру ділової, громадської діяльності місцевого значення». Там же вказані види забудов, які можуть бути збудовані, наприклад, магазини, банки, зали, клуби і т. ін.

За іншими словами, ця локація передбачає створення функцій, які стимулюватимуть людей проводити денний час на Сихові.

Проте у законодавстві припускається можливість житлової забудови у вигляді будівель «змішаного використання: з житловими одиницями у верхніх поверхах і розміщенням в нижніх поверхах об’єктів ділового, культурного, обслуговуючого і комерційного призначення при умові поверхневого розділення різноманітних видів використання». Але тут є вагомий аргумент, який не дозволяє будувати такого типу будівлі: на Сихові громадська функція не є заповнена як належно.

За словами Олександра Кобзарева, директора Інституту міста, якщо дотримуватися плану будівництва, де громадський сектор матиме 60%, а житловий лише 40%, ми матимемо аж 2000 нових робочих місць.

Уже не говорю про збільшення навантаження на транспортний вузол, який і без того шкутильгає. Тобто кількість житлової площі збільшується – збільшується кількість мешканців мікрорайону, які щодня курсують зі свого району до середмістя – збільшується кількість автомобілістів, пасажирів автобусів та трамваїв – утворюються більші затори.

Трамваї, які ламаються у години пік, робитимуть справжній колапс на дорогах, де кількість одиниць транспорту на годину збільшиться в рази ніж зараз.

На виконкомі було запропоновано забудовнику альтернативу якраз це відсоткове співвідношення (60% - громадський простір, 40% - житловий фонд), однак забудовник поки не пристав на цю пропозицію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ