Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи відкриють у Львові "вікно", куди звертатимуться трудові мігранти?

30 вересня у постійній комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Львівської обласної ради відбулися слухання про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2013 рік з макроекономічним прогнозом на 2014 – 2015 роки та обласних цільових програм за 8 місяців 2013 року. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Інформацію про виконання програм депутатам надали керівники профільних департаментів Львівської обласної державної адміністрації. Особливу увагу під час слухань депутати зосередили на аналізі тих обласних програм, виконання яких перебуває на контролі комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Львівської обласної ради.

Голова постійної комісії Павло Хобзей розповів, що заходи, які стосуються зв’язків із українцями за кордоном, виконуються. Зокрема, реалізовуються заходи, пов’язані з відновленням могил на Закерзонні та здійснюються постійні поїздки громадськості Львівщини на українські етнографічні землі за кордоном. „Якщо ж виникають проблеми у реалізації програми, то вони пов’язані перш за все із казначейством”, – зазначив Павло Хобзей.

Два інші великі напрямки реалізовує департамент міжнародного співробітництва та туризму Львівської обласної державної амдіністрації. Перший напрямок пов’язаний з українською діаспорою; другий напрямок – з трудовими мігрантами. Та частина, яка пов’язана з діаспорою, виконується. Виникли лише проблеми через непроплати казначейства.

Щодо Регіональної програми співпраці із закордонними українцями, трудовими мігрантами та реемігрантами на 2013 - 2015 роки, то представники Львівської обласної державної адміністрації пообіцяли активізувати її реалізацію у жовтні цього року. Зокрема, відповідно до цієї програми, мають відкрити „вікно”, куди звертатимуться трудові мігранти. Павло Хобзей зазначив: „У зв’язку з кризою в Європі, дуже багато українських мігрантів планує повертатися додому, бо за кордоном вони опинилися без роботи. Є всі передумови для того, щоб ця програма запрацювала”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ