Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Чи залишиться штаб ЗахОК у Львові? Нарада в Міноборони

На наступному тижні у Міністерстві оборони повинна відбутися нарада, під час якої, зокрема, обговорюватиметься питання доцільності і можливості перенесення штабу Західного оперативного командування зі Львова до Рівного. Про це Гал-інфо повідомило джерело в ЗСУ.

Однією з причин, чому нинішнє керівництво Збройних сил проти перебування «мозку» ЗахОК саме у Львові, є певні традиції, які склалися у місті, адже тут зосереджена офіцерська еліта українського війська. Зрештою, ЗОК завжди мав свою думку, яка могла не збігатися з думкою центру, - так джерело прокоментувало мотивацію такого кардинального рішення .  

За словами джерела, перспективи розформування штату ЗахОК мали б непокоїти і місцеву владу, адже Львів не лише позбудеться статусу одного з найбільших військових центрів України, а й тисячі «цивільних», які працювали при штабі, залишаться без роботи.

Нагадаємо, що вперше інформація про можливе перенесення штабу ЗОК зі Львова до Рівного з’явилася восени минулого року. У Центрі дослідження проблем регіонального і міжнародного співробітництва Гал-інфо повідомили про можливе скорочення практично половини офіцерських посад в штабі ЗОК. Скорочення офіцерів може бути пов’язано з намірами військового керівництва розформувати Західне оперативне командування у Львові та передати його функції Оперативному командуванню "Захід" у сусідній Рівненській області. Про подібну перспективу, зокрема, йшлося в середині вересня цього року, коли генерал-полковник Г. Педченко особисто оглядав приміщення штабу 13 Армійського корпусу у Рівному щодо можливості розміщення там структур нового оперативного командування

У штабі ЗОК у відповідь на запит Гал-інфо повідомили, що реформа у командуванні триває, проте станом на жовтень не було відомо ні його нової структури, ні можливого місця дислокації.

Фото - Львівський портал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ