Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чи зустрічалися Янукович з Обамою?

Вчора деякі українські ЗМІ з покликанням на неназвані джерела розповсюдили інформацію про те, що президент Обама відмовився від зустрічі з президентом Януковичем у рамках Сеульського саміту. Інформація пішла гуляти по соціальних мережах, і навіть коли зустріч все-таки відбулася, дехто вважав її вигадкою президентських технологів. Інформація на сайті Президента України, звісно, для багатьох не була аргументом: нам же хочеться, щоби над президентом посміялися, щоб його принизили і т.д.

Про це у блозі на УП написав Кость Бондаренко, історик та політолог, голова правління Інституту української політики.

І далі: "Сьогодні опубліковано нову інформацію: http://www.kommersant.ua/doc/1902503

Зверніть увагу на слова, які вже розтиражували численні сайти (в тому числі і глибоко шанована мною "Українська правда"):

"По информации "Ъ", вопросы, не относящиеся к теме ядерной безопасности, не обсуждались, поскольку на это попросту не было времени. Для встречи Виктора Януковича и Барака Обамы не выделялось даже отдельной комнаты. Президенты беседовали стоя, а их встреча, включая приветственное и прощальное рукопожатия, продолжалась приблизительно четыре минуты, утверждает источник "Ъ". Примечательно, что на сайтах государственного департамента и президента США и вовсе не сочли необходимым упоминать об этом событии".

Я не полінувався і зайшов на офіційний сайт Білого Дому. Не розумію – навіщо мене обманювати? Кожен може переконатися, що інформація про зустріч Обами та Януковича там присутня:

http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2012/03/27/readout-president-s-discussion-president-yanukovych

У сусідньому розділі під 26 березня розміщено матеріал про важливість українських ініціатив стосовно відмови від збагаченого урану.

Більше того: привертає увагу той факт, що, за американською версією, обговорювалися не лише ядерні питання, а й питання демократії в Україні, парламентських виборів, правосуддя. Тобто, теми, вигідні у інформаційному плані насамперед опозиції. Але ж комусь спало на думку, що постановка під сумнів важливості зустрічі Януковича і Обами – більш вагомий інформаційний привід, аніж акцентування американським президентом уваги на проблемах демократії в Україні.

Та ж ситуація – із зустріччю Януковича з керівництвом Євросоюзу. Те, що зустріч було перервано і вона має бути продовжена сьогодні – не згадується. Але натомість зроблено все, аби показати: з Януковичем зустрічалися мимохідь, без особливого інтересу. Попередні заяви офіційних європейських представників про те, що на зустріч покладаються великі надії, мало кого цікавлять. Нам потрібна сенсація!

На жаль, з інформацією у нас іноді поводяться більш ніж вільно. А тому у результаті виходить – як у відомому класичному творі – "Поздравляем, господин, соврамши!"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ