Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чим запам'ятався 2019 рік в подіях на Яворівщині

Гал-інфо підготувало огляд подій, які отримали важливе місце в житті Яворівського району Львівщини в 2019 році.
Яворівський район Львівщини.

26 червня 2019 року відбулася Всеукраїнська проща у село Страдч Яворівського району Львівської області, присвячена пам’яті страдецьких блаженних, Дню мирянина та 30-літтю виходу Української греко-католицької церкви з підпілля.

Архиєрейську Божественну літургію очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук). Тисячі людей єдналися у спільній молитві за Україну.

Із 13 до 28 вересня на Яворівському полігоні проходили багатонаціональні навчання «Rapid Trident-2019» за участі військовослужбовців із 14 країн НАТО і партнерів блоку, включаючи майже –375 американських вояків і цивільних фахівців.

Масштабні навчання «Rapid Trident-2019» відбулися на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (с. Старичі, Яворівський район, Львівська область).

Головна мета – підвищення спроможності підрозділів Нацгвардії з виконання різних завдань, вдосконалення рівня підготовки з виконання службово-бойових (бойових) завдань, обмін досвідом та підвищення рівня сумісності між підрозділами НГУ, ЗСУ, військовими формуваннями держав-членів НАТО.

1 жовтня 2019 року в Яворові Львівської області урочисто зустріли легендарну 24 окрему механізовану бригаду імені Короля Данила, яка повернулася з фронту в місце постійної дислокації.

Вийшовши з воріт КПП військової частини, військовослужбовці призупинили крок біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці, перед якою споруджено меморіал пам’яті полеглих за незалежність та територіальну цілісність держави новітніх українських героїв із Королівської бригади.

Віддавши честь загиблим бойовим побратимам – 131 військовослужбовцю, командувач Оперативного командування «Захід», генерал-лейтенант Олександр Павлюк і комбриг, Народний герой України, полковник Валерій Гудзь, поклали квіти до підніжжя пам’ятника воїнам Королівської бригади.

Близько двох тисяч воїнів пройшли в урочистій ході. Героїв зустрічали містяни з синьо-жовтими знаменами та квітами. Люди вітали військових оплесками і вигукували: «Героям слава!». Армійці одного з найкращих з’єднань у Сухопутних військах ЗСУ під марші військового оркестру несли портрети полеглих на Сході бойових побратимів.

17 листопада 2019 року, в день 150-ліття від дня народження блаженного Климентія в родинному селі Шептицьких, що у селі Прилбичах Яворівського району Львівської області, відбувся духовний форум.

Учасники вшанування 150-річчя від дня народження під час ювілейного святкування разом зі преосвященним владикою Володимиром – єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ звершили панахиду біля родинної каплиці-усипальниці Шептицьких.

Відтак, владика Володимир у співслужінні духовенства відправив архиєрейську Божественну літургію в храмі Праведного Митрополита Андрея і блаженного священомученика Климентія.

З нагоди ювілейного вшанування презентовано банерну виставку «Отець Климентій Шептицький – аристократ духу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ