Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Чинні договори оренди переукладатимуть за новими цінами, але не розриватимуть – Наталя Горлач

„Чинні договори оренди комунального і державного майна не будуть розриватися, їх лише переукладатимуть з переглядом орендної плати згідно із запропонованою методикою розрахунків з врахуванням цільового використання споруди”, – зазначила сьогодні, 1 лютого, на прес-коференції начальник Львівського регіонального відділення Фонду держмайна України Наталя Горлач.
  „Окрім того, відтепер, якщо орендар захоче віддати приміщення в суборенду, то йому потрібен дозвіл орендодавця, а різниця перераховуватиметься у держбюджет. Тобто тепер на суборенді заробити буде неможливо. Таким чином ми виведемо з тіні рантьє, які заробляють кошти лише тим, що дають в оренду державне майно за вищими цінами, оскільки відомо, що вартість оренди на вторинному ринку набагато вища, ніж на первинному. Звичайно, орендні ставки зростуть, проте знизилися орендні ставки на оренду цільових комплексів. На сьогодні ми надіслали близько 700 листів з повідомленням про переукладення договорів у зв’язку зі зміною оплати і поки що не надійшло жодної відповіді-протесту. Окрім того, збільшився термін продовження оренди з 364 днів до трьох років, що позитивно для орендарів”, – стверджує Наталя Горлач.
За її словами на сьогодні вартість оренди квадратного метра нерухомості коштує 25-37 грн, а буде коштувати в 1,5-2 рази більше. Зараз регіональне відділення ФДМУ у Львівській області має 415 діючих договорів, з них 225 укладено у 2006 році.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ