Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Депутати Львівської міськради поділили 1 млрд 490 млн грн бюджету розвитку

Сьогодні, 21 грудня, депутати Львівської міської ради депутат прийняли бюджету розвитку на 2018 рік. "За" проголосувало 59 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Отож, бюджет розвитку становить 1 млрд 490 млн грн.

Як зазначила директор департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич, департамент гуманітарної політики, який включає у себе усі профільні управління, отримає загальну суму – 175 млн грн.

З них 27,8 млн грн витратять на будівництво та ремонт закладів дошкільної освіти.

«Також ми плануємо завершити всі роботи на соціальному гуртожитку та завершити реконструкції центру «Джерело», - сказала Ірина Кулинич.

Передбачено 5 млн грн на обладнання кабінетів фізики, хімії та біології. 2,3 млн грн – на при дбання обладнання для освіти загалом.

Окрім того, передбачено 27 млн грн для придбання обладнання для охорони здоров’я.

75,7 млн грн – видатки на спорт (спортивні зали в школах, спортивні майданчики).

Також виділили 5 млн грн на проектно-кошторисну документацію на спортивний комплекс на Сихові. Окрім того, ще 1,5 млн грн. витратять на басейни у Львові.

Департамент розвитку, який включає галузі культури, туризму та охорони історичного середовища: на реконструкцію та реставрацію театрів виділили 6 млн грн; ремонт бібліотек – більше ніж 6 млн грн; капітальний ремонт приміщення медіатеки на просп. Червоної Калини – 2,3 млн грн.

«В охороні історичного середовища пріоритетними напрямками будуть реставрація і ремонт балконів, храмів, фасадів пам’яток архітектури. Також передбачили 5,3 млн грн на початок робіт на будівлі агенції ресурсів на Галицькій, 15. Впродовж року ми будемо дивитися, як дофінансовувати...», - сказала Ірина Кулинич.

Вона додала, що 21 млн грн виділили на благоустрій парків.

Додатково на Музей народної архітектури та побуту ім. К.Шептицького передбачено близько 4 млн грн. На парк Богдана Хмельницького – 2 млн грн. На пам’ятник Небесній Сотні два розпорядники мають кошти у загальній сумі 15 млн грн.

Також на розробку детальних планів виділили 1,5 млн грн.

«Складним питанням було формування видатків по ЖКГ. Продовження будівництва та капітальний ремонт доріг  - 321 млн грн. Це вулиці: Замарстинівська, Білогорща, Пластова, Двірцева, Чернівецька, Шевченка, Ковча, Головатого, Сулими, Личаківська. Завершення робіт щодо проекту трамвай на Сихів.

Вперше за багато років ми передбачили 40 млн грн на ліфти. Пропозиції були більші, але ми змогли віднайти цю суму. На будинки ОСББ – 2 млн грн і 38 млн грн передбачені за програмою на комунальний житловий фонд. На ремонт житлового фонду 32 млн грн», - сказала Ірина Кулинич.

За її словами, є значні видатки на інженерні мережі: вуличне освітлення, каналізування, тепло та водопостачання.

Також закладено кошти на оновлення транспорту. На придання автобусів та трамваїв  – 150 млн грн. На придбання автомобільної техніки – 8,9 млн грн.

«Ми розписали на міську пожежну машину 5 млн грн та виділили кошти на оновлення автотранспорт для обрядових послуг», - сказала Ірина Кулинич.

Голова бюджетної комісії, депутат від фракції "Самопоміч" Вікторія Довжик запропонувала за добру роботу видати чиновникам премії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ