Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чиновників зобов’язано перевести прийом громадян в онлайн-режим, – голова Яворівської РДА

Учора, 16 березня, в місті Яворові Львівської області під час позачергового засідання районної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом голови Яворівської райдержадміністрації Андрія Шумського було розглянуте питання щодо запобігання поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-2019 на території Яворівського району.

Як заявив власкорові Гал-інфо голова Яворівської РДА, який водночас є керівником Яворівської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області, Андрій Шумський, комісія рекомендувала обмежити доступ клієнтів до адміністративних будівель, контактних центрів надавачів комунальних послуг, центрів надання адміністративних послуг, управління соціального захисту населення: чиновникам вказано максимально перевести обслуговування громадян в онлайн-режим.

Карантин. Яворівська РДА.

«Серед інших карантинних рекомендацій: обмежити дозволені збори людей у групах до 10 осіб, обмежити роботу закладів громадського харчування та торговельно-розважальних центрів (окрім аптек, автомобільних заправних станцій та продуктових магазинів), пересування населення по адміністративних територіях. А також – запровадити дистанційний режим роботи працівників та переглянути режим роботи громадського транспорту», – інформує Гал-інфо голова Яворівської РДА, керівник Яворівської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області, Андрій Шумський.

Нагадаємо, що в Яворівському районі Львівської області із 12 березня до 3 квітня 2020 року діє карантин із забороною відвідування закладів освіти (загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних закладів освіти); проведення всіх масових заходів, окрім подій, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування.

Також доручено міським, селищним та сільським головам забезпечити організацію виконання та контроль за дотриманням на підпорядкованих адміністративних територіях вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів. А члени тимчасової протиепідемічної комісії з питань запобігання занесенню та поширенню на території Яворівського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, тепер зобов’язані організувати виконання Плану протиепідемічних заходів – відповідно до визначених завдань. А також інформацію про виконання цього районного Плану подають у визначені терміни – за кожним пунктом цього важливого документу.

Фахівці Яворівського районного відділу Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», Некомерційного підприємства Яворівської районної ради «Яворівська ЦРЛ» спільно із іншими медичними закладами району уже перевіряють готовність місць (приміщень), в яких буде проводитись ізоляція та обсервація ймовірних контактних осіб із захворілими на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом. Керівники медичних установ повинні надати до сьогодні, 17 березня, в районну комісію з питань ТЕБ і НС, зокрема, інформацію про наявний залишок медичних засобів індивідуального захисту в підпорядкованих закладах.

Карантин. Яворівська РДА.

Перед керівниками автостанцій, підприємств із перевезення населення району, відділом освіти райдержадміністрації поставлено питання руба: забезпечити щоденне миття та дезінфекцію транспортних засобів, приміщень та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів в них.

Сектор житлово-комунального господарства та енергетики райдержадміністрації (керівник Віталій Коструба) спільно з Яворівським відділом ГУ Національної поліції у Львівській області (начальник Богдан Собко) організували щоденний контроль виконання цього пункту наказу.

Також контроль за виконанням наказу покладено на Яворівський районний відділ Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» (керівник – Ярослав Гринчук), Некомерційне підприємство Яворівської районної ради «Яворівська ЦРЛ» (головний лікар Михайло Дмитрів) в межах компетентності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ